USPOSTAVLJANJE SURADNJE LOKALNE ZAJEDNICE NA STOP PROGRAMU ZA GRADSKU ČETVRT TREŠNJEVKA

Back to top
Printer-friendly version

23.11.2017.

Dana 16. studenog 2017. godine u prostorijama Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnica Trešnjevka, Vitezićeva 57, na incijativu Udruge sudaca za mladež obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, održan je radni sastanak, s ciljem uspostavljanje lokalne suradnje na „Stop programu“ za gradsku četvrt Trešnjevka usmjerenog maloljetnicima neprihvatljivog ponašanja. Uz gđu. Lanu Petö Kujundžić, predsjednicu Udruge sudaca za mladež i predsjednicu Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu, gđu. Davorku Lalić Lukač, tajnicu Udruge sudaca za mladež i stručnu suradnicu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu; gđu Mateu Babić, stručnjakinju za provedbu „Stop programa“ i stručnu suradnicu Županijskog suda u Zagrebu; gđu. Tatjanu Štritof, predstojnicu Podružnice Trešnjevka, gđu. Mirjanu Vukov Colić, stručnjakinju za provedbu „Stop programa“ iz Centra za socijalnu skrb Zagreb - Podružnica Donji Grad, gđu. Vesnu Vinčić, koordinatoricu za provedbu „Stop programa“ na gradsku četvrt Trešnjevka iz Centra za socijalnu skrb Zagreb -  Podružnica Trešnjevka, na radnom sastanku, sudjelovali su i: 

  • - Maja Krapec Jovanović i Daša Filipčić iz Udruge „Zeleni klik“,
  • - Kruno Mahnet, policijski službenih za prevenciju - voditelj službe za prevenciju VII Policijske postaje Zagreb – Trešnjevka,  i Marijana Kobašević iz Odjela za maloljetničku delinkvenciju VII Policijske postaje Zagreb - Trešnjevke,
  • - Ozana Leko, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Prečko,
  • - Igor Dundjer, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Rudeš,
  • - Mario Crkvenac, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci,
  • - Helena Beštak, predstavnica Mjesnog odbora Antun Mihanović, te
  • - Jadranka Klekar, predstavnica Mjesnog odbora Pongračevo. 

Sudionicima su se prikazala načela i svrha „Stop programa“, pojasnila metodologija rada (protokoli suradnje između pojedinih sudionika/institucija u programu) uz naglasak da su se prethodno osigurale suglasnosti odgovarajućih tijela te se dodatno raspravilo o pitanjima vezanih za provedbu „Stop programa“. Najviše se razgovaralo o potrebama aktivnog rada s mladima koji se počinju neprihvatljivo ponašati na području gradske četvrti Trešnjevka i mogućnosti uključenja pojedine organizacije u „Stop program“ kako bi se mlade potaknulo na društveno prihvatljivo ponašanje. U raspravi su svi prisutni podržali „Stop program“, izrazili podršku i zainteresiranost sudjelovanja u istome te iskazali želju za uspostavljenjem međusobne suradnje unutar i izvan „Stop programa“. 

pogledajte sliku u galeriji