“Najava tribina „Što treba znati kada donosimo odluke o raspolaganju imovinom u trećoj životnoj dobi?

Back to top
Printer-friendly version

12. 10. 2017.

TREŠNJEVKA, 16.10..2017. (ponedjeljak) u 17 sati u Centru za kulturu “Trešnjevka”, Park stara Trešnjevka 1

TREŠNJEVKA, 18.10.2017. (srijeda) u 18 sati u knjižnici Tina Ujevića, Ulica grada Vukovara 14

“U sklopu projekta „Važno je znati sa 65+“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH 16. i 18 listopada 2017. na Trešnjevci će se održati dvije tribine o raspolaganju imovinom u starijoj životnoj dobi.

Tribine se organiziraju u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka i Knjižnicom Tina Ujevića.

Projekt „Važno je znati sa 65+“ je usmjeren zaštiti starijih osoba kroz informiranje i pružanje savjetodavne pravne pomoći. Projektom se želi spriječiti zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba, te zlouporaba povezanih s drugim oblicima raspolaganja imovinom, kao što su nasljeđivanje i darovanje. Provode ga Hrvatski pravni centar (HPC) i Centar za socijalnu skrb Zagreb u suradnji sa Sindikatom umirovljenika Hrvatske (SUH), Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i udrugom Radio mreža.

Na tribini će pravni stručnjaci pružiti iscrpne pravne informacije o tome kako se korištenjem pravnih sredstava mogu izbjeći rizici povezani s odlučivanjem o imovini, a odgovarat će i na na pitanja građanki i građana. Također, prisutni će biti upoznati s dostupnim uslugama sustava socijalne skrbi”

 

PREUZIMANJA

Najava tribine

Obavijest za građane