NAJAVA RADIONICE GRUPNE PSIHOSOCIJALNE PODRŠKE

Back to top
Printer-friendly version

za osobe treće životne dobi u odnosu na raspolaganje imovinom

U utorak, 26. rujna 2017. U 17:30 sati, u Knjižnici „August Cesarec“ (Šubićeva 40, drugi kat) održat će se radionica grupne psihosocijalne podrške za osobe treće životne dobi u odnosu na raspolaganje imovinom. Radionicu će voditi gospođa Biserka Budigam, psihologinja i potpredsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Mnoge osobe starije dobi suočene su s donošenjem odluka o svojoj imovini, a dio trpi negativne posjedice takvih odluka. Svrha ove radionice je osnaživanje i pružanje psihosocijane podrške osobama treće životne dobi u odnosu na raspolaganje imovinom. Radionica je namijenjena onima koji razmišljaju o tome da na nekog prenesu svoju imovinu, kojima je teško odlučiti kako oporučno raspodijeliti svoju imovinu, na koje obitelj ili okolina vrši pritisak radi njihove imovine, koji su već sklopili za njih nepovoljan ugovor o uzdržavanju, ili koji doživljavaju stres zbog nekog drugog razloga povezanog s raspolaganjem imovinom.

Radionica se održava u okviru projekta „Važno je znati sa 65+“ koji provode Hrvatski pravni centar u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Zagreb, Sindikatom umirovljenika Hrvatske, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Udrugom Radio Mreža, te u suradnji s projektom 65plus Knjižnica grada Zagreba.
Cilj projekta jest povećati sigurnost i osnažiti osobe treće dobi širenjem informacija i pružanjem podrške, što će im pomoći da u vlastitom najboljem interesu raspolažu svojom imovinom, te spriječiti da postanu žrtvama zlouporaba i zlostavljanja u tom smislu, osobito kada je riječ o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju.

 

Preuzmite dokument