KONFERENCIJA “SIGURNO DJETINJSTVO: PREVENCIJA NASILJA OD PREDŠKOLSKE DOBI”

Back to top
Printer-friendly version

24.5.2018.

U organizaciji Udruge Hrabri telefon, dana 17. 05. 2018. godine, u sklopu projekta „Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece“, održana je Konferencija „Sigurno djetinjstvo: prevencija nasilja od predškolske dobi“ s međunarodnim sudjelovanjem, pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje.

Konferencija je bila namijenjena odgojiteljima i stručnjacima koji rade u dječjim vrtićima, ali i drugim zainteresiranim stručnjacima uključenim u zaštitu djece od nasilja, a na istoj je sudjelovalo više od 200 stručnjaka iz cijele Republike Hrvatske.

Cilj  konferencije bio je upoznati stručnjake, koji rade s djecom, s oblicima neprimjerenih odgojnih postupaka, kao i ulogom i načinima postupanja institucija za zaštitu djece u Republici Hrvatskoj, ali i osnažiti ulogu stručnjaka koji rade s djecom predškolske dobi u prevenciji nasilja kroz rad s djecom i roditeljima, što je ujedno i jedan od ciljeva projekta  u okviru kojeg se konferencija održala.

Uz predstavnike Ureda Pravobraniteljice za djecu, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva unutarnjih poslova, Županijskog suda u Zagrebu, lokalnih zajednica, organizacije FamilyLab Hrvatska, Udruge roditelja Korak po korak, Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“, Hrabrog telefona i međunarodnih sudionica iz Švedske, Poljske i Latvije, na konferenciji je ispred Centra za socijalnu skrb Zagreb sudjelovala stručna radnica Vesna Kanceljak, dipl. socijalna radnica Podružnice Trešnjevka, koja je u panel diskusiji govorila o načinima prevencije te ulozi centra za socijalnu skrbu zaštiti djece od tjelesnog kažnjavanja i drugih neprimjerenih odgojnih postupaka.

Više o održanoj konferenciji možete pročitati ovdje https://udruga.hrabritelefon.hr/novosti/odrzana-konferencija-sigurno-djetinjstvo-prevencija-nasilja-od-predskolske-dobi/

pogledajte slike u galeriji