OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SOCIJALNOG RADA

Back to top
Printer-friendly version

 

U tjednu obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada, Centar za socijalnu skrb Zagreb organizirao je dana 14. ožujka 2016.  tribinu na temu Promicanje dostojanstva i vrijednosti osoba s intelektualnim poteškoćama i duševnim smetnjama, u prostoru Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, s početkom u 13 sati.

Nakon uvodnog obraćanja ravnateljice Centra prisutne je pozdravio gospodin Ante Babić, zamjenik ministrice socijalne politike i mladih. Potom su izlaganja održali ravnateljica ovog Centra, Božena Horvat-Alajbegović na temu Uloga centra za socijalnu skrb u promicanju dostojanstva i vrijednosti osoba s invaliditetom, doktor Robert Torre na temu Deinstitucionalizacija u psihijatriji  te načelnica resornog Ministarstva Zvjezdana Bogdanović na temu Pravo na život u zajednici osoba s intelektualnim i mentalnim teškoćama.

Nakon svih izlaganja na tribini je prezentiran i dokumentarni film Slobodni, redatelja Tomislava Žaje (Gral film d.o.o.).

 

Tribini su prisustvovali brojni stručnjaci iz sustava socijalne skrbi, zdravstva kao i civilnog sektora što ocjenjujemo značajnim s obzirom na važnost zajedničkog djelovanja u procesu deinstitucionalizacije i podizanja kvalitete života osoba s intelektualnim i mentalnim teškoćama te javnog zagovaranja dostojanstva i vrijednosti ovih posebno osjetljivih korisničkih skupina.