Novosti

Back to top
Pozivi na testiranje

24.05.2018.

Obavještavaju se kandidati koji su dostavili potpunu i pravovremenu dokumentaciju, te ispunjavaju sve uvjete iz javnog natječaja objavljenog dana 09.05.2018. godine u Narodnim novinama RH broj 42/2018, na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, te oglasnoj ploči i službenoj web stranici Centra za socijalnu skrb Zagreb, za radno mjesto u Centru za socijalnu skrb Zagreb:

  • diplomirani socijalni radnik  I. vrste - da će se pismeno testiranje održati dana 30.05.2018. godine (srijeda) u 09:30 sati
  • diplomirani pravnik  I. vrste - neodređeno puno radno vrijeme – da će se pismeno testiranje održati dana 30.05.2018. godine (srijeda) u 09:30 sati.

Preuzmite dokument

KONFERENCIJA “SIGURNO DJETINJSTVO: PREVENCIJA NASILJA OD PREDŠKOLSKE DOBI”

24.5.2018.

U organizaciji Udruge Hrabri telefon, dana 17. 05. 2018. godine, u sklopu projekta „Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece“, održana je Konferencija „Sigurno djetinjstvo: prevencija nasilja od predškolske dobi“ s međunarodnim sudjelovanjem, pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje.

Konferencija je bila namijenjena odgojiteljima i stručnjacima koji rade u dječjim vrtićima, ali i drugim zainteresiranim stručnjacima uključenim u zaštitu djece od nasilja, a na istoj je sudjelovalo više od 200 stručnjaka iz cijele Republike Hrvatske.

Cilj  konferencije bio je upoznati stručnjake, koji rade s djecom, s oblicima neprimjerenih odgojnih postupaka, kao i ulogom i načinima postupanja institucija za zaštitu djece u Republici Hrvatskoj, ali i osnažiti ulogu stručnjaka koji rade s djecom predškolske dobi u prevenciji nasilja kroz rad s djecom i roditeljima, što je ujedno i jedan od ciljeva projekta  u okviru kojeg se konferencija održala.

20 GODINA RADA CZSS ZAGREB I 10 GODINA RADA OBITELJSKOG CENTRA

24.5.2018.

Povodom Međunarodnog dana obitelji, dana 16. svibnja 2018. godine, u prostoru Tribine Grada Zagreba održano je obilježavanje dvadeset godina rada Centra za socijalnu skrb Zagreb u sadašnjoj organizaciji rada sjedišta s podružnicama te deset godina rada Obiteljskog centra. Uz ravnateljicu Centra za socijalnu skrb Zagreb Tatjanu Brozić Perić i Predstojnicu Podružnice Obiteljski centar Valeriju Kanđera,  stručna izlaganja održali su prof. dr. sc. Josip Obradović, prof. dr. sc. Aleksandra Korać Graovac i prof. dr. sc. Kristina Urbanc. Skupu su nazočili predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grada Zagreba kao i predstavnici ustanova i udruga civilnog društva.  Skup je i medijski popraćen.

pogledajte slike u galeriji

pogledajte video

 

SASTANAK S VANJSKIM SURADNICIMA U PODRUŽNICI DUBRAVA

3.5.2018.

Dana 27.4.2018. u 14.00 h održan je sastanak s vanjskim suradnicima Podružnice Dubrava a koji provode mjere stručne pomoći i potpore te mjere intenzivne stručne pomoći i nadzora u ostvarivanju skrbi o mlt. djeci. Razgovaralo se o poteškoćama i problemima s kojima se voditelji susreću tijekom provođenja mjera i pisanja izvješća. Sastanku je prisustvovala i djelatnica Udruženja Djeca prva, Natalija Stanković koja je u nastavku predstavila projekt „Multidisciplinarni pristup u prevenciji nasilja“ u okviru kojeg se vanjski suradnici mogu uključiti u konzultacijske susrete vezano uz provođenje navedenih mjera. Nakon zajedničkog sastanka provedeni su i individualni razgovori voditelja i stručnih radnika Odjela za djecu, mlade i obitelj.

pogledajte slike u galeriji

SVJETSKI DAN DOWN SINDROMA U PODRUŽNICI DONJI GRAD

12.4.2018.

Dana 23.3.2018.g. povodom Svjetskog dana osoba sa Down sindromom koji se obilježava 21.3.2018.g. Podružnica Donji grad je pozvala na sastanak roditelje i  djecu sa Down sindromom koji su u našem tretmanu. Ovo je treća godina za redom kako, sad već tradicionalno, pozivamo roditelje sa djecom povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom. Namjera nam je razmijeniti iskustva roditelja o načinu nošenja sa izazovima vezanim uz potrebe, zaštitu prava i interesa njihove djece. Ove godine odazvalo se troje roditelja sa djecom. Druženje u Podružnici je proteklo u ugodnoj atmosferi, roditelji su razmjenjivali svoja pozitivna iskustva. Jedan otac je preporučio majci odlazak na cjelodnevni boravak i rehabilitaciju djece i roditelja u Centar za rehabilitaciju Down sindrom Pula, koji svojom organizacijom i edukacijom, te cjelokupnim tretmanom pomaže unaprijediti kvalitetu življenja osoba s Down sindromom i njihovim obiteljima.

 

Promjena sjedišta podružnice Črnomerec

5. 4. 2018.

Odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od 16.3.2018. god., mijenja se sjedište Podružnice Črnomerec, koje je glasilo Ilica 259, Zagreb, tako da sada glasi Joze Martinovića 5-7.

Odluka

 

SVJETSKI DAN SOCIJALNOG RADA U PODRUŽNICI SUSEDGRAD

29.3.2018.

Dana 20.03.2018. god. u Podružnici Susedgrad predstojnica Ruža Zelić i svi zaposlenici podružnice obilježili su Svjetski dan socijalnog rada zajedno s Jelenom Grabavac, ravnateljicom Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj", dr. Ivanom Čelićem iz Klinike za psihijatriju "Vrapče", Katarinom Radat, predsjednicom Udruge Društvo za socijalnu podršku, i njihovim suradnicima.

pogledajte slike u galeriji

 

INFORMATIVNO – EDUKATIVNI SKUP

29.3.2018.

CZSS Zagreb sudjelovao je na informativno - edukativnom skupu Psihosocijalna podrška i integracija beskućnika kroz program "Uključi se i ti". Jedan od izlagača bila je Jasna Cesarec dipl.soc.radnica, predstojnica podružnice Sesvete sa temom "Suradnja CZSS i drugih pružatelja usluga.

pogledajte slike u galeriji

STOP PROGRAM - ODGOVOR NA NEPRIHVATLJIVO PONAŠANJE U ŠKOLI

29.3.2018.

Djelatnice CZSS-a Zagreb, predstojnica Podružnice Maksimir Ksenija Sviben, socijalna pedagoginja Podružnice Donji Grad, Mirjana Vukov – Colić i socijalna pedagoginja Podružnice Trešnjevka Vesna Vinčić aktivno su sudjelovale u provedbi programa pod nazivom “Stop program-odgovornost za neprihvatljivo ponašanje” , koji se provodio u 4 modula u suradnji Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i Agencije za odgoj i obrazovanje.

pogledajte slike u galeriji

IZAZOVI UNAPREĐENJA SUVREMENOG OBRAZOVANJA

8.3.2018.

Kao predavači plenarnog izlaganja na temu “Djelatnost centra za socijalnu skrb i suradnja s odgojno-obrazovnim ustanovama", ravnateljica CZSS Zagreb Tatjana Brozić Perić i predstojnica Podružnice Maksimir Ksenija Sviben sudjelovale su na znanstveno-stručnom skupu "Izazovi unapređenja suvremenog obrazovanja", održanom 5.-7.3.2018. god. u Opatiji. 

pogledajte slike u galeriji

 

OBAVIJEST – PODRUŽNICA ČRNOMEREC

8. 3. 2018.

Poštovani, obavještavamo Vas da su sve telefonske i internet linije uspostavljene te da je kontakt s Podružnicom Črnomerec moguć na dosadašnje brojeve telefona ( 01/3750-010, 01/3777-150, fax: 3750-008) i e-pošte (crnomerec@czss-zagreb.hr). Zahvaljujemo svima na razumijevanju i strpljenju!

 

11. tjedan psihologije

1.3.2018.

11. TJEDAN PSIHOLOGIJE – PODRUŽNICA NOVI ZAGREB
“Izvještaj sa sedmog predavanja ciklusa “Članovi za članove i zainteresiranu javnost” u okviru 11. Tjedna psihologije u Hrvatskoj

Sedma HURID-ova tribina održana je 20. veljače 2018. od 14 do 16 sati u okviru 11. Tjedna psihologije u Hrvatskoj s izuzetno važnom temom za ranu intervenciju u djetinjstvu: Rano otkrivanje i rana razvojna procjena djece s razvojnim teškoćama i rizicima – što rade psiholozi u različitim sektorima? Psiholozi koji rade u različitim sektorima i na različitim radnim mjestima predstavili su što rade i s kakvim se izazovima susreću u ranom otkrivanju i ranoj dijagnostici djece s razvojnim rizicima i teškoćama te su time pridonijeli stvaranju cjelovite slike o radu psihologa. HURID je uvjeren da se cjelovitim upoznavanjem rada jedne profesionalne skupine utiru putovi suradnje koji vode ka stvaranju integriranog sustava rane intervencije u djetinjstvu. 11. Tjedan psihologije dao nam je odličan povod i priliku, što je potvrdila i visoka posjećenost tribine. Tribina je imala oblik panel-rasprave. Panelisti su bili:

Obavijest

31.1.2018.

“Obavještavamo vas da će od PONEDJELJKA 5.2.2018. god. Podružnica Črnomerec poslovati na novoj adresi:

ULICA JOZE MARTINOVIĆA 5-7, 10 000 ZAGREB.

Od petka 02.02.2018. god. bit će obustavljene i telefonske linije podružnice, a obavijest o ponovnoj uspostavi istih bit će objavljena naknadno na web-stranici.

U hitnim slučajevima i do uspostave telefonskih linija korisnici mogu kontaktirati besplatni info telefon Centra za socijalnu skrb Zagreb 0800 200 090.”

Okrugli stol "Alternativni oblici skrbi za maloljetnike bez pratnje"

18.12.2017.

Dana 21. prosinca 2017. godine održan je okrugli stol "Alternativni oblici skrbi za maloljetnike bez pratnje", u organizaciji Rehabilitacijskog centra za stres i traumu. Tom prilikom je predstojnik Podružnice Novi Zagreb održao predavanje, a skup je bio namijenjen stručnjacima Centara za socijalnu skrb, predstavnicima organizacija civilnog društva koji se bave zaštitom i podrškom izbjeglica i migranata, uključujući djecu bez pratnje.

pogledajte sliku u galeriji

Božićna humanitarna akcija Podružnice Maksimir i DV Markuševec

18.12.2017.

U vrijeme darivanja, ljubavi i vjere skupina Dječjeg vrtića „Markuševec“ Krijesnice željela je to iskazati onima kojima je to najpotrebnije – malim neznanim prijateljima, čije su obitelji korisnici Podružnice Maksimir. Svako dijete iz skupine poklonilo je neku svoju igračku i time razveselilo neznanog prijatelja u božićno vrijeme. Djeca u vrtiću danima su o tome razgovarala, skupljala i zajedno s roditeljima i odgajateljima pakirala igračke. Ova akcija vrijedno je iskustvo djeci u vrtiću, kojom se razvija empatija prema djeci koja žive u težim uvjetima, razvija se socijalna osjetljivost za potrebite, a istovremeno razveseljava takvu djecu u blagdansko vrijeme. Također, akcija je primjer odlične suradnje na lokalnoj razini dječjeg vrtića „Markuševec“ i Podružnice Maksimir. Na slikama u galeriji prikazana su djeca i odgajatelji iz Krijesnica, DV “Markuševec“, ravnateljica Jasna Peklić te predstojnica Podružnice Maksimir Ksenija Sviben, koja je dana 15.12.2017. god. posjetila vrtić i grupu djece koja su sudjelovala u humanitarnoj akciji

pogledajte sliku u galeriji

Podružnica Črnomerec i program “Čigra u zajednici”

18.12.2017.

CZSS Zagreb partner je u projektu Takwondo kluba Čigra te da je od ožujka 2017.g. pokrenut program “Čigra u zajednici” zahvaljujući kojem djeca iz obitelji korisnika Podružnice Črnomerec, koja odrastaju u težim materijalnim prilikama, imaju mogućnost besplatno trenirati. Ovi entuzijasti ne samo da treniraju našu djecu besplatno, nego su im osigurali i kompletnu opremu, ali i svoju predanost i želju da djecu i mlade podučavaju pravim životnim vrijednostima, samopoštovanju i drugim životnim kvalitetama. U vremenu kad je tako malo lijepoga u medijima rečeno o centrima i našoj struci, ovi ljudi imaju za misiju promovirati centar kad god i gdje god stignu, zbog čega im stalno govorimo HVALA! U linku https://www.pressreader.com/croatia/vecernji-list-hrvatska/20171220/282106341999202 je članak koji je izašao u Večernjem listu, a dečki iz Čigre su rekli da žele pokazati da ljudi iz “barake” dobro rade svoj posao (“baraka”= naš objekt)

Prikupljanje donacija Podružnice Dubrava za Socijalni dućan Crvenog križa Grada Zagreba

18.12.2017.

Stručni djelatnici Podružnice Dubrava dugi niz godina uspješno surađuju sa Crvenim križem Grada Zagreba uključivanjem korisnika u njihove programe i usluge. Jedna od usluga je i Socijalni dućan koji djeluje u okviru navedene institucije. Pomoć se potrebitima pruža u hrani i higijenskim potrepštinama. Svjesni potreba naših korisnika, stručni djelatnici Podružnice Dubrava uključili su se u akciju prikupljanja i doniranja namirnica za dućan. Obzirom da su korisnicima najpotrebniji brašno, šećer, tjestenina, riža, ulje, konzervirana hrana te higijenski proizvodi, donaciju smo dostavili na njihovu adresu Siget 18a.

pogledajte sliku u galeriji

 

Humanitarna akcija Podružnice Dubrava

18.12.2017.

Na dan 22.12.2017.god. stručni djelatnici ove Podružnice izvršili su podjelu paketa hrane za devetero obitelji te četiri samaca s područja Dubrave. Izabrane osobe su u teškoj materijalnoj situaciji te su povremeni ili stalni korisnici ove Podružnice. Navedenu hranu je donirala anonimna osoba s područja Dubrave. Paketi su uz hranu sadržavali i higijenske potrepštine (prašak za rublje, šampone, sapune ..). Osobama koji su teže narušenog zdravstvenog stanja stručni djelatnici ove Podružnice dostavili su navedene pakete na adresu stanovanja. Ovo je drugi put da ova Podružnica uspješno surađuje s navedenom anonimnom osobom u podijeli navedenih paketa. 

pogledajte sliku u galeriji

Humanitarna akcija Podružnice Dubrava

18.12.2017.

Dana 20.12.2017. godine Podružnici Dubrava pristigle su donacije u hrani od strane Udruge „U ljubav raspetoga vjerujemo“. Namirnice su raspodijeljene u 10 paketa koji su dostavljeni samcima i kućanstvima starijih i nemoćnih osoba s područja mjesne nadležnosti Podružnice. 

pogledajte sliku u galeriji

Sastanak Podružnice Dubrava s predstavnicima Crvenog križa i Caritasa

14.12.2017.

Dana 12.12.2017. godine u Podružnici Dubrava održan je radni sastanak sa stručnim djelatnicima Crvenog Križa Grada Zagreba te Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s ciljem unapređenja zajedničke suradnje. Tema sastanka bilo je upoznavanje sa uslugama koje pružaju za pojedine kategorije korisnika, a uz predstavljanje predstojećih programa i projekata, razgovaralo se i o poteškoćama koje se pojavljuju prilikom rada. Shodno tome, dogovoreni su načini kvalitetnije razmjene informacija, a s ciljem bržeg i svrsishodnijeg pružanja usluga potrebitima.

pogledajte sliku u galeriji

 

OKRUGLI STOL DIJETE NA ČEKANJU - PUTEVI KA INTEGRIRANOJ SKRBI; IZAZOVI I MOGUĆNOSTI

07.12.2017.

Dana 5.12.2017. god. u Dječjem domu Zagreb održan je okrugli stol „Dijete na čekanju - putevi ka integriranoj skrbi; Izazovi i mogućnosti“ na kojem su, uz ravnateljicu CZSS Zagreb i predstojnike podružnica, sudjelovali predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, mnogi stručnjaci iz centara za socijalnu skrb, ustanova za djecu, pravosuđa, zdravstva, znanosti, Ureda dječje pravobraniteljice, policije i dr.

Sustav socijalne skrbi, prateći standarde brige o djeci, nastoji djelovati proaktivno u svrhu sveobuhvatne zaštite djece. Jedan od prioriteta sustava je prevencija institucionalizacije i deinstitucionalizacija javne skrbi za djecu unapređenjem socijalnih usluga, podrškom obiteljima u riziku i razvojem specijaliziranog i profesionalnog udomiteljstva za djecu. Ovaj skup imao je za cilj potaknuti stručnjake svih sustava na ujednačenost postupanja i sinkroniziranu međusektorsku suradnju, kako bi skrb o djeci izdvojenoj iz obitelji bila što kvalitetnija.

pogledajte sliku u galeriji

 

SASTANAK S VANJSKIM SURADNICIMA PODRUŽNICE MAKSIMIR

07.12.2017.

Dana 01.12.2017. u 13 h održan je sastanak s vanjskim suradnicima Podružnice Maksimir, koji provode mjere stručne pomoći i potpore u ostvarivanju skrbi o mlt. djeci, mjere intenzivne stručne pomoći i nadzora nad ostvarivanjem skrbi o djetetu te nadzore nad održavanjem osobnih odnosa. Razgovaralo se o poteškoćama i problemima s kojima se voditelji susreću tijekom provođenja mjera, dane su smjernice o postupanju, izradi i dostavi izvješća, informirani su o mogućnosti uključivanja u superviziju provoditelja mjera, u kojoj već neki od njih sudjeluju, a nakon zajedničkog sastanka provedeni su i individualni razgovori voditelja i nadležnih stručnih radnika Odjela za djecu, mlade i obitelj.

pogledajte sliku u galeriji

RADNI SASTANAK PREDSTAVNIKA VII POLICIJSKE POSTAJE ZAGREB-TREŠNJEVKA I PODRUŽNICE TREŠNJEVKA

30.11.2017.

Dana 24.11.2017. godine u prostorijama Podružnice Trešnjevka održan je radni sastanak predstavnika VII Policijske postaje Zagreb – Trešnjevka, Odjela za maloljetničku delinkvenciju, i stručnih radnika Podružnice Trešnjevka, zaposlenih u Odjelu za djecu, mlade i obitelj.

Tema sastanka bila je primjena odredbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kaznenom postupku (Narodne novine broj 70/17), odnosno postupanje policijskih službenika i stručnih radnika Podružnice Trešnjevka sukladno istima, ali i daljnja zajednička suradnja.

Nakon detaljnih informacija vezanih uz primjenu spomenutog Zakona i rasprave o dosadašnjoj suradnji i postupanju, doneseni su konstruktivni zaključci i smjernice, koji će pridonijeti još kvalitetnijoj međusobnoj suradnji. 

pogledajte sliku u galeriji

USPOSTAVLJANJE SURADNJE LOKALNE ZAJEDNICE NA STOP PROGRAMU ZA GRADSKU ČETVRT TREŠNJEVKA

23.11.2017.

Dana 16. studenog 2017. godine u prostorijama Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnica Trešnjevka, Vitezićeva 57, na incijativu Udruge sudaca za mladež obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, održan je radni sastanak, s ciljem uspostavljanje lokalne suradnje na „Stop programu“ za gradsku četvrt Trešnjevka usmjerenog maloljetnicima neprihvatljivog ponašanja. Uz gđu. Lanu Petö Kujundžić, predsjednicu Udruge sudaca za mladež i predsjednicu Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu, gđu. Davorku Lalić Lukač, tajnicu Udruge sudaca za mladež i stručnu suradnicu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu; gđu Mateu Babić, stručnjakinju za provedbu „Stop programa“ i stručnu suradnicu Županijskog suda u Zagrebu; gđu. Tatjanu Štritof, predstojnicu Podružnice Trešnjevka, gđu. Mirjanu Vukov Colić, stručnjakinju za provedbu „Stop programa“ iz Centra za socijalnu skrb Zagreb - Podružnica Donji Grad, gđu. Vesnu Vinčić, koordinatoricu za provedbu „Stop programa“ na gradsku četvrt Trešnjevka iz Centra za socijalnu skrb Zagreb -  Podružnica Trešnjevka, na radnom sastanku, sudjelovali su i: 

25. GODIŠNJA KONFERENCIJA PSIHOLOGA U ZADRU

23.11.2017.

Na 25. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa, održanoj u Zadru u razdoblju od 08.11.2017. do 11.11.2017. god., stručna izlaganja održali su psiholozi iz Podružnice Sesvete i Podružnice Obiteljski centar.

pogledajte sliku u galeriji

IZLOŽBA RADOVA KORISNIKA CENTRA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZAJEDNICI ZAGREB-DUGAVE, ODGOJNOG DOMA BEDEKOVČINA I ODGOJNOG ZAVODA U TUROPOLJU

23.11.2017.

U Domu kulture Prečko, dana 15.11.2017. godine, otvorena je izložba radova korisnika projekta „Linije i boje otkrivaju mene – crtanjem fraktala do razvoja potencijala“, u kojem su sudjelovali štićenici Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave i odsjeka istog Centra - Doma za mušku djecu i mladež, Otona Župančića 14, te štićenici Odgojnog doma Bedekovčina i Odgojnog zavoda u Turopolju. Metoda fraktalnog crteža je inovativna metoda sa elementima art terapije i značajna  zbog svoje jednostavnosti i dostupnosti širokoj populaciji, opuštajućeg i umirujućeg učinka na crtača, te brojnih dobrobiti poput djelovanja na razvoj i jačanje kognitivnih funkcija, pažnje, koncentracije, motivacije za rad, kreativnosti, samopouzdanja i mnogih drugih. Metoda je jedinstvena  i po tome što se veći dio crteža izrađuje zatvorenih očiju.

Tijekom projekta koji se provodio u cilju preveniranja rizičnih ponašanja kod djece s teškoćama u ponašanju, kao i jačanja kapaciteta stručnjaka koji neposredno rade sa navedenom populacijom djece, educirano je 64 djece i mladih sa teškoćama u ponašanju, koji se nalaze u nekom obliku institucionalnog tretmana, te 16 stručnjaka. Projekt je omogućila Udruga za kreativni socijalni rad, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva.

STOP PROGRAM – TREŠNJEVKA

16.11.2017.

U Podružnici Trešnjevka, dana 08. 11. 2017. godine, održan je sastanak s predstavnicima Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež (http://uszm.hr), i stručnih radnika Odjela za djecu, mlade i obitelj Podružnice, radi provođenja „Stop programa - Trešnjevka“, usmjerenog mladima s neprihvatljivim ponašanjem na području gradskih četvrti Trešnjevka-sjever i Trešnjevka-jug. Program su prezentirale Lana Petö Kujundžić, predsjednica Udruge sudaca za mladež obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i predsjednica Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu, i Davorka Lalić Lukač, tajnica Udruge sudaca za mladež obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i stručna suradnica Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.  

„Stop program“ je program provođenja alternativnih sankcija za protupravno ponašanje maloljetnika u dobi od 14 do 18 godina na području općine Trešnjevka, koji nudi mogućnost da se neprihvatljivo ponašanje maloljetnika ne procesuira, ukoliko počinjenu štetu ispravi svojim ponašanjem, uključi se u dobrovoljan rad ili prihvati neku drugu obvezu u trajanju od nekoliko sati. 

STRUČNO PREDAVANJE „CRTANJEM FRAKTALA DO RAZVOJA VLASTITIH POTENCIJALA – LINIJOM I BOJOM STVARAM SVOJ SVIJET“

16.11.2017.

U Podružnici Trešnjevka, u razdoblju od 03. 03. 2017. do 04. 04. 2017. godine, održano je stručno predavanje pod nazivom „Crtanjem fraktala do razvoja vlastitih potencijala – linijom i bojom stvaram svoj svijet“, pod vodstvom stručne radnice i zaposlenice Podružnice Trešnjevka, Valentine Hundrić, dipl. defektolog – soc. pedagog. Predavanje se odvijalo u 2 grupe po 3 radionice, uz sudjelovanje ukupno 28 stručnih radnika. Riječ je o metodi crtanja fraktalnih crteža s elementima art terapije, namijenjene djeci i mladima s poteškoćama u razvoju, njihovim roditeljima te stručnjacima koji neposredno rade s njima. Sastoji se od spontanog crtanja linija i bojanja, koja smanjuje stres i napetost, povećava vitalnost, uravnotežava emotivno stanje, olakšava stanja poput bolesti ili traume, te povećava potrebu za radom i stvaranjem.

pogledajte sliku u galeriji

RADNI SASTANAK PODRUŽNICE NOVI ZAGREB I DJEČJIH VRTIĆA

16.11.2017.

Dana 27.10.2017. godine na inicijativu Podružnice Novi Zagreb održan je sastanak s ravnateljicama dječjih vrtića na području nadležnosti naše Podružnice. Tijekom sastanka razgovarano je o postojećoj problematici s ciljem unapređenja zajedničkih aktivnosti i suradnje za dobrobit naših korisnika. Tijekom sastanka održano je kratko predavanje o obiteljsko-pravnoj zaštiti djece te je dogovoren budući način postupanja.

pogledajte sliku u galeriji

RADNI SASTANAK PODRUŽNICE DUBRAVA I III POLICIJSKE POSTAJE

16.11.2017.

Dana 7.11.2017. godine, na inicijativu Podružnice Dubrava, održan je radni sastanak s predstavnicima III. Policije postaje Zagreb koja djeluje na području naše mjesne nadležnosti. Tema sastanka bila je unapređenje zajedničke suradnje slijedom čega su dogovorene smjernice daljnjeg postupanja, a sve u svrhu kvalitetnije i brže razmjene informacija.

pogledajte sliku u galeriji

KONFERENCIJA O INTEGRIRANOM PRISTUPU SKRBI ZA OBOLJELE OD RIJETKIH BOLESTI I NJIHOVE OBITELJI

16.11.2017.

U organizaciji Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, dana 07. 11. 2017. godine održana je Konferencija o integriranom pristupu skrbi za oboljele od rijetkih bolesti i njihove obitelji s međunarodnim sudjelovanjem, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Zagreba. Cilj konferencije bio je educirati sudionike o potrebi za integriranom skrbi za oboljele od rijetkih bolesti te utjecati na uključivanje i prepoznavanje rijetkih bolesti u socijalnoj skrbi i socijalnoj politici. Sudionici su upoznati s europskim primjerima dobre prakse te resursima koji već postoje i kojima se teži u Hrvatskoj. Uz predstavnike Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, Ministarstva zdravlja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i predstavnika europske organizacije za rijetke bolesti, na Konferenciji su sudjelovale i stručne radnice Podružnice Trešnjevka, ali i ostalih podružnica Centra za socijalnu skrb Zagreb.

pogledajte sliku u galeriji

 

HUMANITARNA AKCIJA DJEČJEG VRTIĆA „FRFI“ – JARUN I PODRUŽNICE TREŠNJEVKA

02.11.2017.

Privatni dječji vrtić Frfi iz Zagreba, Jarun 50, i ove je godine, na vlastitu inicijativu, a u suradnji sa stručnim radnicima Podružnice Trešnjevka, organizirao humanitarnu akciju dodjele pomoći u naravi korisnicima u socijalno-zaštitnoj potrebi.

Podružnica Trešnjevka do sada je s Dječjim vrtićem „Frfi“ organizirala dvije humanitarne akcije, u prosincu 2015. i listopadu 2016. godine, kada su dvjema višebrojnim obiteljima osigurane znatne količine prehrambenih artikala, odjeće i obuće za djecu, igračaka, higijenskog pribora, posteljine, ručnika..., a koje su donirali roditelji djece polaznika vrtića.

Ove je godine pomoć dodijeljena sedmeročlanoj obitelji, roditeljima s petero djece, kojoj je prikupljena i donirana pomoć od iznimne koristi.

pogledajte sliku u galeriji

EDUKACIJA STRUČNJAKA "SUVREMENE OVISNOSTI MEĐU MLADIMA" – UDRUGA ZA KREATIVNI SOCIJALNI RAD

02.11.2017.

Udruga za kreativni socijalni rad iz Zagreba, Lopatinečka 17, koja je ujedno i važan dionik u lokalnoj zajednici i ostvarivanju suradnje s Podružnicom Trešnjevka, organizirala je trodnevnu edukaciju, tijekom rujna i listopada 2017. godine, na temu „Suvremene ovisnosti među mladima“. Edukacija je provedena u okviru projekta pod nazivom „Finta slobode“, kojim se želi osvijestiti problem tzv. "novih ovisnosti među mladima – kockanje i konzumacija novih droga". Uz stručne djelatnike Odgojnog zavoda Turopolje, Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i VII Policijske postaje Zagreb, na edukaciji su sudjelovali i stručni radnici Podružnice Trešnjevka.

pogledajte sliku u galeriji

Stručno usavršavanje dadilja

26. 10. 2017.

Dana 12. listopada 2017. god. održana je radionica Dijete i igra II - Druženje djece i odraslih. Cilj ove radionice bio je ukazati na značaj i vrijednost druženja djece i odraslih kroz različite aktivnosti te proširiti spoznaje o važnosti stvaranja poticajnih uvjeta za razvoj djeteta.

Sastanak Podružnice Novi Zagreb s predstavnicima osnovnih škola

26. 10. 2017.

Dana 17.10.2017. godine, na inicijativu Podružnice Novi Zagreb, održan je sastanak s predstavnicima stručnih timova osnovnih škola koje djeluju na području naše nadležnosti. Na sastanku je sudjelovalo ukupno 15 osnovnih škola, odnosno njihovih predstavnika. Tijekom sastanka predstavnici škola upoznati su s načinom rada Centra te su dogovoreni daljnji vidovi suradnje s ciljem bolje razmijene informacija i zajedničkog djelovanja.

pogledajte sliku u galeriji

Javna tribina – Trešnjevka

26. 10. 2017.

Dana 16.10.2017. godine u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, održana je javna tribina pod nazivom „Što treba znati kada donosimo odluke o raspolaganju imovinom u trećoj životnoj dobi (ugovori o uzdržavanju, nasljeđivanje, darovanje?“, u okviru projekta „Važno je znati sa 65+“, kojeg provode Hrvatski pravni centar i Centar za socijalnu skrb Zagreb u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, Sindikatom umirovljenika Hrvatske i Udrugom Radio mreža.

Na tribini, namijenjenoj osobama starije životne dobi, uz predstavnike Hrvatskog pravnog centra, sudjelovale su i stručne radnice Centra za socijalnu skrb Zagreb - Podružnica Trešnjevka, koji su okupljene zainteresirane građane općine Trešnjevka, informirali o  rizicima potpisivanja ugovora o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju te pisanju važeće oporuke. Sudionici su upoznati s pravnim mogućnostima koje im stoje na raspolaganju, kako bi izbjegli neželjene rizike i osigurali svoju imovinu.

Tribinu je pratio i portal „Trešnjevka online“, čiji tekst možete pročitati ovdje https://www.tresnjevka.online/imovina-oporuke-rizici-umirovljenike/.

pogledajte sliku u galeriji

PODRUŽNICA DUBRAVA NA VIII KONFERENCIJI SOCIJALNIH RADNIKA

18. - 20. 10. 2017.

Od 18. do 20. listopada 2017. godine u Šibeniku je održana Konferencija socijalnih radnika, na kojoj su, uz Predstojnicu Podružnice Dubrava, sudjelovala još 4 stručna radnika. Tema Konferencije „Socijalni rad u svijetu promjena“ potaknuta je brojnim promjenama koje se u današnjem društvu događaju na svim razinama funkcioniranja kako pojedinaca, tako i globalnog društva, a koje neminovno utječu i na promjene unutar profesije socijalnog rada. Slijedom navedenoga, u okviru navedene teme stručni djelatnici Podružnice u svojim izlaganjima dotaknuli su se aktualnih izazova s kojima se susrećemo u svakodnevnom radu te su u tu svrhu priredili dva izlaganja: „Energetsko siromaštvo“ i „Izazovi i smjernice rada sa djecom bez pratnje iz iskustva socijalnog radnika“ te dvije poster-prezentacije „Socijalni radnik kao terenski nastavnik“ i „Multidisciplinarni pristup ovisnosti o alkoholu.

pogledajte slike u galeriji

Podružnica Novi Zagreb na VIII konferenciji socijalnih radnika

18. - 20. 10. 2017.

Na VIII Konferenciji socijalnih radnika "Socijalni rad u svijetu promjena", koja je održana od 18.10.2017. do 20.10.2017. u Šibeniku, sa svojom poster prezentacijom "Pružanje alternativne skrbi za djecu bez pratnje u Republici Hrvatskoj" Podružnicu Novi Zagreb predstavljala je Marina Horvat, mag.soc.rad..

pogledajte slike u galeriji

SASTANAK S VANJSKIM SURADNICIMA PODRUŽNICE NOVI ZAGREB

17. 10. 2017.

Dana 10.10.2017. u 13 h održan je drugi sastanak s vanjskim suradnicima Podružnice Novi Zagreb, a koji provode mjere stručne pomoći i potpore u ostvarivanju skrbi o mlt. djeci, mjere intenzivne stručne pomoći i nadzora nad ostvarivanjem skrbi o djetetu te nadzore nad održavanjem osobnih odnosa. Na sastanku se razgovaralo o tekućim problemima s kojima se susreću voditelji mjera te su dane smjernice o postupanju i ponuđena mogućnost uključivanja u superviziju, koja će se provoditi u organizaciji Obiteljskog centra, za što je većina voditelja izrazila zainteresiranost. Nadalje smo razgovarali  o ujednačivanju forme izvješća kao I o datumima dostave istih Podružnici Novi Zagreb.

Pogledajte slike u galeriji

Sastanak Podružnice Novi Zagreb i Savjetovališta Snaga obitelji

10. 10. 2017.

Dana 10. listopada 2017. godine u Podružnici Novi Zagreb održan je sastanak koordinatora savjetovališta Snaga obitelji i Odjela za djecu, mlade i obitelj Podružnice Novi Zagreb. Na sastanku su stručnjaci podružnice upoznati s aktivnostima savjetovališta (individualno/obiteljsko savjetovanje, škola za roditelje, radionice za razvedene roditelje i djecu razvedenih roditelja, radionice socijalnih vještina, preventivno-socijalizacijske radionice, pomoć pri učenju, psihodramske radionice). Isto tako, dogovoren je daljnji način suradnje i upućivanja korisnika.

pogledajte sliku u galeriji

4. susret dadilja obrtnica Hrvatske

17. 10. 2017.

Dana 07. listopada 2017. održan je 4. Susret dadilja obrtnica Hrvatske s temom "Dadilje i komunikacija", koji je održan u Vrbovcu. Susret je otvorio gradonačelnik Vrbovca  g. Denis Kralj, A stručna radnica Tilia Žunić Kolundžić je ispred Podružnice Obiteljski centar CZSS-a Zagreb održala predavanje pod naslovom "Komunikacija dadilja s djecom i roditeljima". Gđa Đurđica Palikuća govorila je o iskustvu otvaranja obrta za dadilje te je održana i supervizija s temom: Dadilje i djeca jasličke dobi.  Susretu je prisustvovalo 30-ak dadilja s područja cijele Hrvatske.

Pogledajte slike u galeriji

Okrugli stol

17. 10. 2017.

Dana 13. listopada u 17:00 sati, povodom obilježavanja Međunarodnog dana mentalnog zdravlja, predstojnica Podružnice Obiteljski centar Valerija Kanđera, dipl. psiholog i stručna radnica Radmila Pajić, dipl. soc. radnica sudjelovale su na Okruglom stolu Udruge Boli me koja unazad tri godine nastoji mentalno zdravlje mladih staviti u javni prostor i potaknuti dijalog. Namjera je organizatora povezati međusobno stručnjake iz polja mentalnog zdravlja u širu platformu koja sustavno promovira, destigmatizira i poboljšava mentalno zdravlje mladih.

Pogledajte slike u galeriji

“Najava tribina „Što treba znati kada donosimo odluke o raspolaganju imovinom u trećoj životnoj dobi?

12. 10. 2017.

TREŠNJEVKA, 16.10..2017. (ponedjeljak) u 17 sati u Centru za kulturu “Trešnjevka”, Park stara Trešnjevka 1

TREŠNJEVKA, 18.10.2017. (srijeda) u 18 sati u knjižnici Tina Ujevića, Ulica grada Vukovara 14

“U sklopu projekta „Važno je znati sa 65+“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH 16. i 18 listopada 2017. na Trešnjevci će se održati dvije tribine o raspolaganju imovinom u starijoj životnoj dobi.

CZSS Zagreb na “14. Gerontološkom tulumu”

12. 10. 2017.

SUDJELOVANJE CZSS ZAGREB NA 14. GERONTOLOŠKOM TULUMU
29.09.2017.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, dana 29.09.2017. god. održan je 14. Gerontološki tulum, manifestacija za sugrađane treće životne dobi, koju već dvanaestu godinu zaredom organizira Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa zakladom Zajednički put. Manifestaciji se prvi put aktivno priključio i CZSS Zagreb, koji je putem svojih materijala u odnosu na korisnike treće dobi, na štandu prezentirao djelatnost i rad CZSS Zagreb

 

Galerija

Članak u Nacionalu

12. 10. 2017.

U sklopu Caritasove  akcije „Da život imaju“ ravnateljica Tatjana  Brozić Perić dala je izjavu tjedniku Nacional od dana 10.listopada 2017 br. 1016. Caritas zagrebačke nadbiskupije pokrenuo je humanitarnu akciju „Da život imaju“,putem kojeg se prikupljaju sredstva za gradnju objekta za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ravnateljica je istaknula da podržava ovu hvalevrijednu akciju Caritasa i naglasila da „... kao ravnateljica tvrdim da naš sustav funkcionira i da su ti mladi uvijek dobrodošli, ako imaju problema

PREUZMITE ČLANAK

 

Trening u sklopu projekta Unapređenje zaštite prava djece bez pratnje

12. 10. 2017.

Dana 15. rujna 2017. godine održan je zadnji od ukupno pet treninga u okviru projekta „Unaprjeđenje zaštite prava djece bez pratnje“. Peti trening pod naslovom „O dobrim praksama“ održan u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, vodile su i izlagale dr. sc. Irena Majstorović, izv. prof., Katedra za obiteljsko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Tatjana Holjevac, pravna savjetnica u Hrvatskom pravnom centru.

HUMANITARNA AKCIJA “DA ŽIVOT IMAJU!”

06. 10. 2017.

“Dana 04.10.2017. godine ravnateljica CZSS Zagreb, Tatjana Brozić Perić, dipl. pravnica, sudjelovala je u radio emisiji “Civilno društvo zajedno s Vama”, gdje je u ime CZSS Zagreb dala podršku humanitarnoj akciji “Da život imaju!” Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, usmjerenoj na izgradnju objekta za siromašne studente i za mlade koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove. Broj donacijskog telefona je 060-9001“

PREUZMI DOKUMENT

Humanitarna akcija Podružnice Dubrava

05. 10. 2017

“Dana 26.9.2017. godine Podružnica Dubrava zaprimila je donaciju u hrani i higijenskim potrepštinama, koju su stručni radnici raspodijelili na ukupno petnaest paketa. Tijekom proteklog tjedna isti su podijeljeni obiteljima i samcima u potrebi, slabijeg imovinskog statusa s područja mjesne nadležnosti Podružnice. “

 

Pogledajte slike u galeriji

 

Punjač za seniore

05. 10. 2017.

Od 25.09.2017. god. do 25.10.2017. god. Zaklada Zajednički put provodi kampanju pod nazivom “Punjač za seniore”. Riječ je o nastavku programa SUPERSENIORI, kojeg su započeli s partnerima iz osječke Zaklade Slagalice u 2016. god. kroz aktivnosti za poboljšanje i uključivanje starijih osoba u društvo te podizanje  kvalitete života.

Privitak -“Punjač za seniore”

Natječaj za dodjelu „Nagrade za promicanje prava djeteta“ u 2017. godini.

02.10. 2017.

Raspisan je Natječaj za dodjelu „Nagrade za promicanje prava djeteta“ u 2017. godini. Detaljniji podaci dostupni su na poveznici

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/full/o8228709.html

Preuzmi privitak Obavijest

Najava tribine Posvojenje i prava djeteta

28. 09. 2017.

Tribina Posvojenje i prava djeteta, povodom Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna,  koja će se održati  u četvrtak 05. listopada 2017. u 13:00 sati na Tribini Grada Zagreba, Kaptol 27

Privitak - “Posvojenje i prava djeteta – poziv na tribinu”

NAJAVA RADIONICE GRUPNE PSIHOSOCIJALNE PODRŠKE

26. 09. 2017.

U utorak, 26. rujna 2017. U 17:30 sati, u Knjižnici „August Cesarec“ (Šubićeva 40, drugi kat) održat će se radionica grupne psihosocijalne podrške za osobe treće životne dobi u odnosu na raspolaganje imovinom. Radionicu će voditi gospođa Biserka Budigam, psihologinja i potpredsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Najava tribina „Što treba znati kada donosimo odluke o raspolaganju imovinom u trećoj životnoj dobi? (ugovori o uzdržavanju, nasljeđivanje, darovanje)“

22. 09. 2017.

  • DUBRAVA, 28.9.2017. (četvrtak) u 18 sati u knjižnici Dubrava, Avenija Dubrava 51a
  • SESVETE, 9.10.2017. (ponedjeljak) u 18 sati u knjižnici Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6, Sesvete
  • SAVICA 10.10.2017. (utorak) u 18 sati u knjižnici Savica, Ljerke Šram 4.
Gostovanje u emisiji Radio Sljemena „Eter familias“

14. 09. 2017.

Dana 11.9.2017.g. stručna radnica Podružnice Obiteljski centar Dubravka Svilar Blažinić, prof. psiholog gostovala je u emisiji Radio Sljemena „Eter familias“.

Gostovanje u radijskoj emisiji

16. 08. 2017.

Dana 15. kolovoza 2017.g. na blagdan Velike Gospe u radijskoj emisiji "Ovo malo duše" emitiranoj na 2. programu Hrvatskog radija gostovala je predstojnica Podružnice Obiteljski centar Valerija Kanđera, dipl. psiholog. Tema emisije bilo je predstavljanje djelatnosti Podružnice Obiteljski centar te se razgovor vodio i o obiteljskim vrednotama, značaju kućnog odgoja, odgovornostima, o medijaciji tijekom razvoda braka, o tome zašto je obitelj izgubila status u društvu i što bi trebalo temeljno mijenjati, o ulozi očeva u djetinjstvu, o generacijskom jazu, partnerskom savjetovanju. Urednica emisije je gđa Ana Tomašković. Emisiju možete poslušati odlaskom na poveznicu:

http://radio.hrt.hr/drugi-program/ep/ovo-malo-duse/220298/

Znanstveni skup Dani Ramira i Zorana Bujasa

11. 04. 2017.

    Dani Ramira i Zorana Bujasa međunarodni je psihologijski znanstveni skup koji je ove godine održan u periodu od 6.4. do 8.4.2017.godine. Ovaj skup, s tradicijom dugom gotovo 50 godina, ističe se po kvaliteti empirijskih i teorijskih radova. To je tradicionalno mjesto okupljanja psihologa i stručnjaka srodnih struka iz Hrvatske i inozemstva koji  razmjenjuju spoznaje i rezultate temeljnih i primijenjenih istraživanja iz svih područja psihologije koji su ove godine pratili i psiholozi CZSS Zagreb.

Posjeta delegacije Republike Tadžikistana

5. 12. 2016.

Dana 22. studenog 2016.godine Centar za socijalnu skrb Zagreb primio je visoku delegaciju Republike Tadžikistana koja je bila u studijskoj posjeti Republici Hrvatskoj u organizaciji UNDP-a.  

Obavijest

7. 11. 2016.

 

Poštovani,

obavještavamo vas da je s danom 04.11.2016.g. u podružnici Sesvete na adresi Novi Jelkovec, K. Kovačevića 8, profunkcionirala telefonska mreža te su brojevi:

Telefon: 01/6396602, 01/6396603, 01/6396604, 01/6396605

Fax:  6465170