Izvještaj sa četvrte javne tribine „Postani udomitelj i ti, za djecu i odrasle osobe, naše sugrađane“

Back to top
Printer-friendly version

Centar za socijalnu skrb Zagreb

Zagreb, E. Kumičića 5

 

U sklopu kampanje „Postani udomitelj i ti, za djecu i odrasle osobe, naše sugrađane“, koju od listopada 2013. god. provodi Centar za socijalnu skrb Zagreb u partnerstvu sa Gradom Zagrebom, dana 26.11.2013. god. održana je četvrta javna tribina u prostoru Mjesnog odbora Brezovica, na adresi Brezovička cesta 100.

Tribinu su vodile soc. radnica Katarina Betević – Dadić i psihologinja Grozdana Kozjak iz Tima za udomiteljstvo Centra za socijalnu skrb Zagreb. U sklopu uvodnog predavanja prisutni su upoznati sa osnovnim karakteristikama udomiteljstva, zakonskom regulativom te potrebama za novim udomiteljskim obiteljima. Uslijedila je rasprava u kojoj su prisutni aktivno sudjelovali postavljanjem pitanja. Nekoliko prisutnih udomitelja pridonijelo je raspravi iznošenjem svojih iskustava.

S obzirom na naš cilj povećanja broja udomiteljskih obitelji, posebno za odrasle korisnike  te djecu s teškoćama u razvoju, kao i iskazan interes prisutnih za ovu tematiku, vjerujemo da i ova tribina predstavlja doprinos u smjeru senzibiliziranja javnosti za prednosti udomiteljstva u odnosu na institucionalni oblik smještaja korisnika, te očekujemo da će potaknuti određen broj građana na donošenje odluke o udomljavanju.